Tacolasagne

Tänkte bara tipsa er på en väldigt god tacolasagne som är väldigt lätt att göra.
Receptet hittade jag på alltommat.se.


Tacolasagne till 4 personer

Ingridienser:

1 påse nackos
300g nötfärs
1 påse tacokrydda
1 vitlöksklyfta
1 purjolök
1 dl gröna oliver
225g mild tacosås
400g krossade tomater
2 dl lättcréme fraiche
2 dl riven ost


Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg nachosen i en form. Bryn köttfärsen och blanda i presad vitlök och tacokrydda.
    Fördela köttfärsen över nachosen.

2. Ansa purjolöken och skölj den. Hacka purjolöken och halvera oliverna och lägg dem över köttfärsen.

3. Blanda tacosåsen med krossade tomater. Fördela såsen jämt över purjolöken och oliverna. Rör créme fraichen så att den tunnar ut sig, tillsätt eventuellt 1 msk vatten. Bred créme fraichen över tomatsåsen och strö till sist på den rivna osten.

4. Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter.

Servera gärna med en krispig sallad.


Länken till receptet:
http://www.alltommat.se/recept/tacolasagne-2957


Såhär ser lasangen ut när jag lagar den :)


At home

Hejsan, ligger här hemma och är sjuk.. förkyld och allmänt trött, blir nog skola imorgon eftersom vi har matteprov då. Hoppas det går vägen bara. Just nu ligger jag och tittar på "De tio budorden" som handlar om Moses och hur han förde Israels folk ut ur Egypten, väldigt bra faktiskt. Ska snart äta lunch och plugga matte resten av dagen.

Skriver mer senare,
lev väl! :)


Jag har en dröm..

"I have a dream that my four little children will one day live in a nation where they will not be judged by the color of their skin but by the content of their character."

"Jag har en dröm att mina fyra små barn en dag kommer att leva i en nation där dom inte döms efter färgen på sin hud utan av innehållet i deras karaktär."
// Martin Luther King Jr


Själv har jag liknande bild på hur världen ska se ut, en dröm där INGEN ska få diskrimineras. Jag blir så arg när folk diskrimineras för olika saker som deras sexuella läggning, deras hudfärg, deras religon och så vidare. Även fast alla människor här på jorden inte har samma religon, hudfärg eller läggning så är vi lika mycket värda iallafall, eller det är vad jag tycker för vi alla är ju människor eller hur? Om det inte fanns någon diskriminering skulle världen nog sett lite bättre ut än vad den gör idag, inte sant?

  <--- FEL! Diskriminering nej tack!


Wonderfull weekend

Hej alla underbara!
Förlåt, jag har inte haft tid att uppdatera under helgen eftersom vi har haft en familj på besök hos oss. Jag måste verkligen säga att vi har haft en underbar helg med mycket skratt och kramper i magen haha.
I fredags så tog vi det lugnt och åt väldigt god mat som jag hade gjort. Det trodde ni aldrig om mig, att jag skulle laga mat till nio personer eller hur? Det var väldigt uppskattat och det var faktiskt gott, jag ska lägga upp receptet sen. Efter att vi hade ätit kollade vi "barn" på Så ska det låta och sedan Let's dance medans dom vuxna satt och diskuterade olika saker.

På lördagen åkte vi in till stan och kikade lite där, köpte nya linser och så. Åkte hem och åt sedan åkte vi till O'Learys och bowla, jag kom tvåa då(stolt) haha. Sedan blev det körslaget och spela spel med allihopa.

Idag har familjen Magnusson åkt hem och jag sitter och ska plugga lite hade jag tänkt.. har matteprov på tisdag och det är svårt plus att jag är dålig på matte hehe. Kul att man är jätteförkyld så man inte kan göra något annat än att vara hemma.

Ha det bra!
Kram!


Sovmorgon och 3 bästa vänner

Godmorgon alla underbara människor! :)

Har sovmorgon idag till halv tio, kul att man vaknade för tidigt så man redan är klar och allt.. usch och fy, hatar när mina föräldrar kommer och väcker mig när jag har sovmorgon, jaja that's life!
Idag har jag bara 3 lektioner fast varje lektion är en timme och 15 minuter lång.

Ikväll kommer mina underbara vänner Rebecca och Sofia hit. Blir att ta det lugnt ikväll och imorgon ska vi väl till stan och på kvällen blir det bowling med våra familjer på O'Learys. Jag lovar att försöka slänga in ett inlägg med lite bilder då och då i helgen annars så kommer dom efter :)

Nu ska jag ta och fixa det sista innan jag tar bussen med Charliiie till skolan :)
Ha en fantastisk dag!
Peace!


Sofia, Rebecca och jag förra våren på en promenad vid Karstorp :)


Med barnasinnet i behåll

Good afternoon everybody!

Ligger här nere i vardagsrummet och kollar på tv, finns inte mycket annat att göra när man är sjuk. Min dag har bestått av att se på tv och film, kollade på Patrioten med Mel Gibson. Sedan kollade jag även på Lady och Lufsen, ni får kalla mig vad ni vill, tönt, nörd, barnunge, but I don't care!

Jag är ett stort fan av Disneyfilmer, liksom många andra som jag känner. Dom filmerna är bara för bra, plus att man får barndomsminnen av att kolla på dom. Alla har väl någon favorit i Disneys filmkollektion? Min personliga favorit är Lejonkungen, jag har älskat den filmen ända sedan jag var tre år. Kommer ihåg när jag var liten och vi kom hem till mormor och morfar, det första jag gjorde då var att springa ner i källaren och kollade på Lejonkungen. Innerst inne tror jag att alla har lite av sitt barnasinne i behåll och tycker egentiligen att någon av Disneyfilmerna är bra, eller vad tror ni?

Nu ska jag ta och äta spaghetti och köttfärssås, mums!

Ha det bra och lev väl!



Bokrecension: Flyga Drake

Flyga drake är en stark och gripande bok om två barns liv i Afghanistan. En pojke vid namn Amir lever sitt barnaliv i Afghanistan med en rik pappa och hans bästa vän Hassan är son till en tjänare som arbetar för Amirs familj. När kriget bryter ut flyr Amir och hans pappa till USA och lämnar sitt land bakom sig och då även Hassan. Efter många år återvänder Amir till ett nerbombat och annorlunda Afghanistan där inget är sig likt.

Boken handlar om vänskap, svek, krig, förlåtelse och skuld. Den är stundtals väldigt otäck och hemsk men på något sätt ändå väldigt bra. Man fastnar för den och den är ganska lättläst. Sättet som Khaled Hosseini skriver boken är väldigt bra och lättläst som sagt.  

Om jag skulle sätta betyg skulle den få 5 av 5 eftersom den är väldigt bra, stark och gripande bok. Rekommenderas starkt till alla som har lust att läsa en stark och gripande bok. När man läser boken sätter man sig in i den så mycket att det känns som om man själv är där och är med om allt som händer i boken.



RSS 2.0